İbrahim Saraçoğlu Kansızlık Kansızlık (Anemi), kandaki hemoglobin miktarının düşüklüğü nedeniyle ortaya çıkar. Hemoglobin, kan hücrelerinde bulunan ve oksijen taşıyan bir proteindir. Nefes alırken, akciğerdeki oksijen hemoglobine bağlanarak vücuda taşınır. Eğer vücutta yeterli hemoglobin bulunmazsa, bu durum kansızlığa yol açar. Yapılan araştırmalara göre kadınların %30 ile %40'ı, erkeklerin ise %20'si kansızlık yaşamaktadır. Kansızlık genellikle demir, B9, B12 ve folik asit eksikliğinden kaynaklanır. Bu vitaminlerin yeterince alınmaması durumunda kansızlık ortaya çıkar. En yaygın kansızlık türü ise demir eksikliğine bağlı olarak gelişir. Kansızlık ve Akdeniz Anemisi Arasındaki Farklar Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kansızlık ve Akdeniz Anemisi'nin farklı hastalıklar olduğunu ve tedavilerinin de farklı yapılması gerektiğini vurgulamaktadır. Kansızlık tedavisinde yaygın olarak önerilen karaciğer ve kemik iliği tüketiminin yanlış olduğunu ve bu gıdaların fazla miktarda metal içerdiğini belirtmektedir. Kansızlık İçin Bitkisel Tedavi: İncir Kürü Dr. Saraçoğlu, kansızlık için bitkisel tedavi olarak incir kürünü önermektedir. İncir Kürü İçin Gerekli Malzemeler
İncir Kürü Hazırlanışı ve Tüketimi Kuru incirleri iki parçaya ayırarak kaynamış 2,5 su bardağı suyun içine atın ve tekrar ocakta en az 10 dakika, en fazla 15 dakika kaynatın. Daha sonra soğuması için bir kavanoz ya da şişeye süzün. Günlük olarak hazırlanan bu karışımı günde 2-3 bardak, öğünlerden 15 dakika önce tüketin. Dr. Saraçoğlu, bu kürün 21 gün boyunca uygulanması gerektiğini belirtmektedir. Kuru incirlerin üzeri beyazlaşmış ise, soğuk su ile yıkamanız ve beyazlığı kaynatmadan önce almanız önerilir. Akdeniz Anemisi İçin Bitkisel Tedavi: Kereviz-Ispanak Kürü Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Akdeniz Anemisi için ise kereviz ve ıspanak kürünü önermektedir. Kereviz-Ispanak Kürü İçin Gerekli Malzemeler
Kereviz-Ispanak Kürü Hazırlanışı ve Tüketimi Yarım litre suyu ocakta kaynatın. Su kaynadıktan sonra, yıkanmış ve dilimlenmiş 200 gram kerevizi içine atın ve 8-9 dakika kısık ateşte haşlayın. Ardından 250 gram yıkanmış ıspanağı ilave ederek 5 dakika daha ağzı kapalı olarak kaynatın. Daha sonra karışımı ılımaya bırakın ve soğuduktan sonra süzerek buzdolabında muhafaza edin. Gün içinde bu karışımı içip bitirin ve her gün yeniden hazırlayın. Sabah kahvaltıdan önce ya da kahvaltıdan 1 saat sonra, akşam yemeğinden önce ya da akşam yemeğinden bir saat sonra birer bardak için. Bu kürün toplam süresi 30 gündür. 15 gün uygulandıktan sonra 10 gün ara verilip, tekrar 15 gün uygulanmalıdır. |